nieuw-huis-bouwen

Heb jij eindelijk je droomhuis gevonden en wil je hier graag de rest van je leven wonen? Dan kun je ervoor kiezen om het huis meteen levensloopbestendig te maken. Dit zorgt ervoor dat jij je hele leven kan genieten van je woning en je er niet uit hoeft wanneer je ouder wordt. Als je er niet voor kiest om het huis levensloopbestendig te maken, dan kan dit betekent dat je later toch moet verhuizen naar een levensloopbestendige woning. En dat wil je niet, want niemand wil graag zijn droomhuis verlaten. En al helemaal niet als je daarna in een mindere woning komt te zitten, dus maak je huis zo snel mogelijk levensloopbestendig.

Waar moet een levensloopbestendige woning aan voldoen?

Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is voor verschillende levensfasen. De woning is zo gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap. Maar wat moet een levensloopbestendige woning aan voldoen? Je moet er allereerst voor zorgen dat het huis veilig is. Zorg ervoor dat het huis altijd opgeruimd is en dat er ruimte is voor bijvoorbeeld een rolstoel. Daarnaast moeten er vele aanpassingen worden gedaan aan verschillende ruimtes en bijvoorbeeld te trap aanpassen met een traplift. Allemaal dingen waar je niet zo snel aan denkt, maar die toch eigenlijk wel moeten gebeuren.

Tot het einde in je huis zonder levensloopbestendige woning

Wil je graag in je droomhuis blijven wonen, maar er geen levensloopbestendig huis van maken? Dan kun je ervoor kiezen om op den duur over te schakelen naar een kangoeroewoning. In een kangoeroewoning woon je met meerdere generaties onder één dak. Ouderen kunnen zo makkelijk beroep doen op hulp en zorg. Voor de jongere generatie zijn er ook vaak voordelen. Denk aan makkelijk oppas kunnen regelen voor je kinderen of de geruststelling dat je vader of moeder nog zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen. Het is allemaal maar net wat je zelf wil!