Jarenlang heb ik gedacht: het lukt me niet. Het gaat me gewoon niet lukken om af te vallen, elke keer bleef ik maar die lekkere dingen eten en daarnaast bier drinken in vele getalen. Er moest een keer een eind aan komen, dat is beter voor mijn gezondheid. Dat gebeurde dan ook

Hulp van een diëtiste

Ik heb na jarenlang twijfelen en misschien wel een beetje angst dan toch eindelijk de hulp ingeschakeld van een dietist in Enschede. Na het proberen van een aantal diëten was ik er echt even klaar mee en dacht ik even dat het me niet zou gaan lukken. Na het inschakelen van de diëtist is het eindelijk gelukt en daar ben ik maar wat blij mee. 

De eerste tip die de diëtist me gaf was dat het diëten op shakes, maaltijdvervangers en blaadjes sla niet vol te houden is. Het werkt soms averechts op de lange termijn, daarom heeft ze me geleerd waarom diëten niet werkt en vooral wat wél werkt. Dat gaf me vele inzichten en daardoor is het me uiteindelijk gelukt. 

Hetgeen wat wel werkt

Het allerbelangrijkste van afvallen is het veranderen van je gedrag en je mindset. Daarbij is het belangrijk om alle facetten mee te nemen die van invloed zijn op jouw gewicht, bijvoorbeeld je slaappatroon en hormonenbalans. Met de juiste begeleiding kom je er snel achter dat een gezonde levensstijl helemaal niet zo ingewikkeld is als dat het soms lijkt.

Positiviteit is ook een erg belangrijk punt in het gehele proces, zodra je ziet dat je niet super veel afgevallen bent in een week maar toch iets dan is dat positief. Waarom? Omdat er weer wat gewicht af is. Zodra je blijft werken aan het doel dat je wilt halen, dan ga je dat halen. Het gaat om nde juiste mindset met de juiste materialen. Dan kom je er.