Hilversum staat natuurlijk bekend om Dudok, het mediapark en ga zo maar door. Als deze begrippen je bekend voorkomen ben je waarschijnlijk woonachtig of werkzaam in de plaats Hilversum of de provincie Noord-Holland. In dat geval kan dit artikel wellicht interessant zijn.

Of het nu om een bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest, kinderfeestje of ander feest gaat … er zijn momenten in het leven dat er iets te vieren valt. Bij het organiseren van een feestje wil je toch goed voor de dag komen. De gasten moeten zich vermaken en het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als er iets van entertainment geregeld is door de gastvrouw of gastheer. Maar wat voor entertainment is er in Hilversum te vinden? Met bijvoorbeeld een huwelijksfeest ga je niet even snel met z’n allen naar het Gooiland theater. Vandaar dat we in dit stuk met een goede universele tip komen om jouw feest tot een succes te brengen.

In Hilversum zijn er behoorlijk wat entertainers en artiesten actief in verschillende branches. Bij de organisatie van een feest of evenement begint het vaak met het regelen van de muziek. Denk hierbij aan een band, dj, zanger of zangeres. Vaak hebben mensen wat betreft de invulling van de muziek al specifieke ideeën en wensen. Hier wordt meestal ruim van te voren als eerste aan gedacht. Dat stukje entertainment laten we dan ook onbesproken om die reden. Er zijn genoeg mogelijkheden om via internet een goede artiest uit Hilversum te vinden voor het verzorgen van de muziek op uw gelegenheid.

Lastiger is het om origineel entertainment te vinden, zodat de gasten echt verrast worden. Muziek verwacht iedereen vooraf al, maar wat als je met iets extra komt wat de mensen niet zo snel verwacht hadden? In zo’n geval heb je iets unieks in handen, waar na het feest ook nog over gepraat zal worden. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een professioneel goochelaar in te huren. En gelukkig zijn er genoeg goochelaars in Noord-Holland actief. Het voordeel van het inhuren van een goochelaar op bijvoorbeeld een receptie is dat het ongedwongen en laagdrempelig is. Daarnaast is het zowel geschikt voor volwassenen als kinderen, dus je hoeft niet nog eens los op zoek te gaan naar kinderentertainment.

Goochelaar voor kinderen in Hilversum

Naar aanleiding van dit stuk zijn we op zoek gegaan naar een goochelaar in Hilversum, geschikt voor jong en oud. We zijn terecht gekomen bij Maarten Bruins. Hij kan een goochelshow in Hilversum verzorgen bij u thuis of op locatie. We hebben aardig wat reviews doorgespit van verschillende goochelaars uit Hilversum of die daar actief zijn qua werkgebied. Maarten sprong er voor ons uit vanwege de positieve beoordelingen naar aanleiding van eerder gegeven goochelshows. Zo bestaat zijn show niet alleen uit goochelen, maar leert hij de kinderen ook zelf een trucje. Op die manier kunnen de kids ook zelf een beetje leren goochelen. Naast de kunst van het goochelen, beheerst hij ook de kunst van het maken van ballonnenfiguren. Zoals de naam al zegt, worden hierbij verschillende figuren gemaakt van ballonnen. Hierbij kun je denken aan een hartje, vlinder enzovoorts.

Of het nou gaat om een klein kinderfeestje in hartje, vlinder of wellicht een optreden voor een hele school, Maarten doet het allemaal. Zo heeft hij onlangs nog een leuke kindershow verzorgt voor enkele kinderen van de Paulusschool (school in Hilversum). In tegenstelling tot vele andere professionals verzorgt hij ook nog gewoon kinderfeestjes bij u thuis. Veel beroepsgoochelaars stoppen daar na verloop van tijd mee, omdat het veel minder oplevert vergeleken met andere zakelijke optredens voor bedrijven. Maarten onderscheidt zich hierin van collega’s en laat zich niet puur leiden door commercie.

Tafelgoochelaar / rondlopende goochelaar Hilversum

Naast het goochelen voor kinderen, goochelt Maarten ook voor volwassenen. Met onnavolgbare goocheltrucs zal hij de gasten al rondlopend entertainen. In de goochelwereld noem je zo’n artiest ook wel een tafelgoochelaar. Ook wordt de term “rondlopende goochelaar” zo nu en dan gebruikt. Kortom, wil je in Hilversum een goochelaar inhuren die al rondlopend aan de hand van goocheltrucs uw gasten kan vermaken dan is Maarten echt een aanrader. We hebben hem zelf aan het werk gezien met kaarten. De kaarttrucs hebben ons slapeloze nachten opgeleverd in de positieve zin van het woord, onbegrijpelijk hoe die trucs met kaarten werken.

Het voordeel van een tafelgoochelaar huren op een feest is dat deze vorm van entertainment redelijk ongedwongen is. Bezoekers worden niet gedwongen om te kijken en hebben de vrijheid om zelf te bepalen of ze zin hebben in wat magic en voor hoelang. Onder andere hierdoor zijn zulk soort goochelaars erg geliefd op bijvoorbeeld een receptie, bruiloft of bedrijfsfeest. Mocht u binnenkort een feest voor uw bedrijf moeten organiseren, hopelijk heeft u iets aan bovenstaande ideeën en tips gehad.

Maar wat kost het inhuren van een goochelaar?

Tot nu toe hebben we het inhuren van een kindergoochelaar besproken en voor volwassenen het huren van een tafelgoochelaar, maar wat kost het? Welke tarieven hanteren goochelaars? Wat verdient een goochelaar? Zijn de prijzen een beetje vergelijkbaar tussen verschillende kindergoochelaars en tafelgoochelaars? Het antwoord is kort gezegd dat er geen peil op te trekken is. De prijs van het inhuren van een goochelaar kan heel erg uiteenlopen. Op het internet vind je amateurs, semi-professionals en professionals door elkaar. Hierdoor verschillen de prijzen nogal, maar de kwaliteit ook. Over het algemeen zit er wel een verband tussen de kwaliteit en de kosten, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Belangrijk is altijd om de reviews en beoordelingen door te lezen van verschillende goochelaars, zodat je ze kunt vergelijken.

Ook kan het raadzaam zijn om op zoek te gaan naar een goochelaar uit Hilversum of in de buurt van Hilversum. Stel een goochelaar moet uit Friesland komen dan ben je aardig wat geld kwijt puur en alleen aan de reiskosten van de artiest. Ook al adverteert de goochelaar met “geen reiskosten”, wees ervan bewust dat je als klant indirect altijd opdraait voor de reiskosten.

In ieder geval veel succes gewenst bij het vinden van geschikt entertainment op uw feest!