Bij Dartshopper.nl kun je voordelig online een dartbord kopen. De dartborden zijn in allerlei soorten en kwaliteiten leverbaar. Je kunt er een dartbord kopen van alle bekende merken. Het assortiment beslaat ongeveer honderd verschillende borden. Daar zit behoorlijk veel verschil tussen. Het wordt aanbevolen om bij een dartbord kopen niet alleen naar de prijs te kijken. Van de goedkopere borden is bekend dat ze veel sneller slijten. Als je dus van plan bent om vaak te spelen kun je beter wat meer geld uitgeven. Dan heb je veel langer plezier van je dartbord.

Verschil tussen en professioneel en amateur dartbord kopen

Tussen een dartbord voor professionele spelers en amateurspelers zitten twee grote verschillen. De eerste is de bedrading waarmee de scorevakken worden aangegeven. Bij een amateurbord bestaat dat uit ronde wat dikkere metalen draden. De kans is groot dat een dart daarop afketst. Op dergelijke bouncers zit je als professionele speler niet te wachten. Daarom zijn de draden op een professioneel bord veel dunner en driehoekig gevormd. Een ander verschil waarop je moet letten bij een dartbord kopen is het materiaal van het bord. Dat gaat bij een professioneel bord veel langer mee, zonder dat er hinderlijke oneffenheden ontstaan.

Bijzondere producten

Bij een dartbord kopen moet je rekening houden met accessoires die je beslist nodig hebt. Zoals een systeem om het bord veilig op te hangen, of een referee tool. Dat is een hulpmiddel dat scheidsrechters kunnen gebruiken om het bord helemaal recht te hangen. Voor fanatieke amateurspelers en professionele spelers kun je een speciaal dartbord kopen om te oefenen. De vakken van de triples en de bullseye zijn op die borden wat kleiner. Daardoor leer je je tijdens het trainen beter en langer concentreren. Wie regelmatig op een oefenbord speelt zal in de wedstrijden beter presteren.