Wat doet een klantenservice medewerker? Een Klantenservice Medewerker is vaak het eerste aanspreekpunt van het bedrijf. Hij of zij staat klanten te woord via de telefoon, per mail of face-to-face. Vaak hebben klanten een vraag of klacht over het product of de dienstverlening en moet jij als Klantenservice Medewerker de vraag beantwoorden of de klacht afhandelen. Klantgerichtheid staat hierbij voorop en het is aan jou om te  zorgen dat de klant tevreden is na de afhandeling van de vraag of de klacht. Als je sociaal bent en graag mensen helpt dan is de cursus Klantenservice Medewerker van Fabius Opleidingen geschikt voor jou. Je volgt hier in 12 maanden je opleiding en kan vervolgens aan de slag.

Taken Klantenservice Medewerker

De taken van een Klantenservice Medewerker kunnen per organisatie verschillen, maar over het algemeen heeft hij of zij dezelfde taak. Zo behandelt deze medewerker binnenkomende telefoontjes en staat hij of zij klanten met vragen of klachten te woord. Ook handel en archiveer je binnenkomende e-mails en doe je hetzelfde met gemelde klachten. Verder beantwoord je klantvragen, verwijs je klanten eventueel door een registreer je wijzigingen of nieuwe klantgegevens in het systeem. Daarnaast is het jouw taak om informatie over producten en diensten te verstrekken en rapporteer je bijzonderheden aan jouw manager.

Belangrijke vaardigheden

De opleiding Klantenservice Medewerker kan je bij Fabius Opleidingen volgen zonder specifieke vooropleiding. Wel volg je eerst de opleiding tot Administratief Medewerker voor je aan de vervolgopleiding kan beginnen. Om als Klantenservice Medewerker te kunnen werken moeten de taken wel goed bij je passen. Het is fijn als je vanzelf empatisch bent en mee kan denken met klanten en ook over een sterk communicatief vermogen beschikt. Als klanten vragen of klachten hebben dan is het belangrijk dat je duidelijk en rustig communiceert. Verder is het ook erg belangrijk dat je beschikt over oplossingsgericht vermogen, zodat je mee kan denken in oplossingen en zo de klant beter kan helpen.