Een olijfboom groeit in warmere landen dan Nederland, maar toch kan de boom in ons klimaat overleven. Op de site van Tropic trees zie je bomen die heel goed in ons koude klimaat kunnen. Onderaan de afbeeldingen staat extra informatie over het houden van een olijfboom. Soms lijkt het alsof de boom een periode van vorst niet doorstaan heeft. In het voorjaar worden de blaadjes bruin, en dan lijkt het of de boom dood is of dood aan het gaan is. Het tegendeel is waar. Het is een kwestie van de twijgjes terug snoeien tot ongeveer 25 cm. lengte, en in juni zijn er weer blaadjes.

Tropic trees heeft andere subtropische bomen

Naast de olijfboom heeft Tropic trees ook de citrus- vijgen- en palmboom. De één is makkelijker in ons klimaat te houden dan de ander, maar vaststaat dat de olijfboom makkelijk is. Bijvoorbeeld, de stam barst van de olijfboom. Ook dan lijkt het alsof het over is met de boom, maar dat is niet waar. Je kan er enkel niets tegen doen, de natuur zal het zelf moeten helen. Voor de rest is het logisch nadenken. Als voorbeeld; de grond kan na een periode van vorst droog zijn, en dan kun je de boom water geven, eventueel een mesttablet in de grond verwerken.

Op de site is veel informatie te lezen

Als je exotische bomen hebt opgenomen in je tuinplan, dan kun je voordat je bomen gaat bestellen jezelf inlezen op de site van Tropic trees. Sommige bomen zijn niet winterhard, bij andere bomen moet er voor een periode van vorst een vliesdoek over de boom getrokken worden. Vliesdoek kun je mee bestellen bij Tropic trees Hengelo. Enkele bomen, en dat is vooral bij de citrus het geval, moet je de boom naar binnen halen om de boom tegen vorst te beschermen. Het is te lezen op de site, en als het te moeilijk is, een druivenrank is makkelijk te onderhouden.