Er zijn verschillende benamingen voor de vintage term. De een noemt het nostalgisch en de ander noemt het retro. Welke benaming je het ook geeft de vintage hoeden van hatland zijn apart en uniek. De betekenis van vintage is authentiek. Voor de vintage hoeden hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de originele modellen die vroeger erg populair waren. Dit was in de haute couture periode en dit is ook zeker iets wat de vintage hoeden uitstralen. Met de vintage hoeden voor zowel dames en heren uit het assortiment van hatland creëer je snel een chique look die tegelijkertijd erg modieus is.

Welke vintage hoed voor welke outfit?

Een vintage hoed past erg goed bij de klassieke en tijdloze kleding. Voor de mannen: trek je maatpak aan en zet je vintage hoed voor heren op. Voor de dames: een vintage hoed staat geweldig bij een mantelpakje. Een vintage hoed maakt vaak een outfit die traditioneel is minder klassiek. Sterker nog met een vintage hoed maak jij je klassieke look helemaal trendy. Trek een jaren 60 stijl brede rok aan en kijk hoe leuk de combinatie is als je je vintage hoed op zet.

Vintage hoeden in kleur

Het retro tijdperk stond bekend om zijn kleur. De ontwerpers van Hatland hebben er dan ook voor gekozen om deze kenmerkende eigenschap van dat tijdperk terug te laten komen in de vintage hoeden. Bij de aankoop van onze vintage hoeden weet je waar je aan toe bent. Wat je ziet is wat je krijgt. Je kunt de vintage hoeden in bijna elke kleur kopen. Zo zijn er de donkere kleuren, bruin en zwart. Maar je kunt ook kiezen voor een knallend kleurtje bijvoorbeeld rood, groen en fel blauw. Koop meerdere vintage hoeden in verschillende kleuren zodat je een bijpassende vintage hoed hebt voor elke outfit.