wasbare luiers startpakket

Luiers zijn vaak een hoge kostenpost wanneer je net een nieuwe baby hebt. Je moet eens in de zoveel tijd een nieuw pak met luiers kopen om er nog voldoende in huis te hebben wanneer je de baby gaat verschonen. Gelukkig is het mogelijk om een duurzame en kostenbesparende luier aan te schaffen die het veel makkelijker en goedkoper maakt om de baby te verschonen. In deze tekst gaan we je laten zien waarom een wasbare luiers startpakket kopen een goed idee is om te kopen.

Wasbare luiers, wel of niet?

Wasbare luiers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, luiers die gewassen kunnen worden. De luier bestaat uit een stoffen gedeelte en een inlegvel. Normale luiers zijn eenmalig te gebruiken en worden vervolgens weggegooid. Bij de wasbare luiers is dat dus niet het geval omdat deze gewassen kunnen worden. De baby wordt verschoond en het inlegvel wordt weggegooid. Vervolgens wordt de luier bij de was gedaan en wordt deze gewassen. Daarna is het natuurlijk zo dat de luier moet drogen. Wanneer de luiers gedroogd is, kan hij zo weer gebruikt worden. Voor een pasgeboren baby is het nodig om ongeveer 24 luiers in huis te hebben zodat er altijd iets schoon is wanneer je de baby gaat verschonen.

wasbare luiers startpakket

Voordelen van aanschaffen van een wasbare luiers startpakket

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een stuk duurzamer is. Het scheelt niet alleen het produceren van de luiers zelf, maar ook het produceren van de verpakkingen van de luiers. De wasbare luiers worden eens aangeschaft en kunnen vervolgens gebruikt worden zo vaak als je wilt. In tegenstelling tot normale luiers. Dat maakt ook dat het veel goedkoper is om deze luiers te gebruiken. Je hoeft de wasbare luiers dus maar een keer aan te schaffen in tegenstelling tot de normale luiers die je steeds weer moet blijven kopen. Op die manier heb je dus ook altijd een luier in huis zonder dat de luier eerst gekocht moet worden wanneer je de baby gaat verschonen. Kortom zitten er dus een hele hoop verschillende voordelen aan de wasbare luiers.