Het krijgen van een baby is voor veel mensen één van de mooiste momenten van hun leven. Echter is de bevalling iets waar mensen toch nog vaak tegenop kijken. Een bevalling is ook niet zomaar iets. Om je hiermee te helpen hebben wij wat praktische tips voor je op ee rijtje gezet.

Deur open in de nacht

Een bevalling kan enorm snel gaan. Wanneer je in de nacht aan het bevallen bent en de verloskundige moet thuis langskomen, dan is het handig als je partner de voordeur alvast op een kier zet. Op deze manier zorg je er voor dat de verloskundige snel naar binnen kan komen en dat je niet alleen bent, aangezien je partner de hele tijd bij je kan blijven.

Foto’s maken

Een bevalling is een speciaal moment dat veel mensen vast willen leggen. Vraag niet aan je partner of hij foto’s wilt maken, maar vraag hier iemand anders voor. Op deze manier kan je partner het moment ook zelf beleven en jou ondersteunen waar dit nodig is.

Voorzichtig rijden

Wanneer je naar het ziekenhuis moet is het belangrijk om rustig en voorzichtig te rijden. Als een vrouw weeën heeft is het namelijk niet fijn om veel beweging te hebben. Over drempels rijden kan dan veel pijn doen.

Belinstructies

Tijdens je zwangerschap krijg je van de verloskundige een papiertje met instructies wanneer je moet bellen. Het is handig om deze op een plek te leggen waar je er makkelijk bij kan. Zo hoef je niet te zoeken wanneer het nodig is. Het is hiernaast ook handig om het nummer van de verloskundige alvast in jouw telefoon en die van je partner te zetten. Meer informatie hierover kan je vinden op https://geboortecentrum.nl/.