Als nieuwe ouder wil je natuurlijk het beste voor je kindje. Geen wonder dat je dan ook veel tijd en energie steekt in het kiezen van een goede spulletjes voor je kleintje. Een voetenzak is zo’n accessoire dat niet mag ontbreken in je babyuitzet. Het zorgt er namelijk voor dat je baby lekker warm blijft tijdens koude dagen. Maar waar dien je op te letten als je een voetenzak wilt kopen? In deze blog geven wij je vijf tips.

Materiaal

Het materiaal van de voetenzak is erg belangrijk. Kies voor een voetenzak gemaakt van ademend materiaal zodat je baby niet gaat zweten. Daarnaast is het belangrijk dat de voetenzak warm genoeg is. Je hebt voetenzakken met synthetische vulling, maar ook voetenzakken met (echte) dons. Hou er rekening mee dat donzen voetenzakken wat duurder zijn dan de synthetische variant.

Geschikt voor de kinderwagen en/of autostoel

Een voetenzak moet naadloos aansluiten op de kinderwagen of autostoel. Er zijn voetenzakken speciaal gemaakt voor het één of het ander. Let daarom bij het aanschaffen op voor welk type vervoer de voetenzak geschikt is.

Maat

Voetenzakken zijn er in verschillende maten. Kies de maat die past bij het formaat van je kinderwagen of autostoeltje. Een te grote voetenzak kan gevaarlijk zijn omdat je baby dan nog onvoldoende ondersteund wordt en de voetenzak verschuift.

Gemakkelijk in gebruik

Een goede voetenzak is gemakkelijk in gebruik. Kies voor een voetenzak die je gemakkelijk open en dicht kunt doen. Dat is met name belangrijk wanneer je in de koude buitenlucht staat en je je baby snel en gemakkelijk wilt inpakken.

Wasbaarheid

Het kan zomaar gebeuren dat je kindje spuugt of plast in de voetenzak. Daarom is het fijn als de voetenzak gemakkelijk te wassen is. Kies bijvoorbeeld voor een voetenzak die in de wasmachine kan. Let wel op dat je niet te heet wast en dat het materiaal geschikt is om in de wasmachine te wassen.

Samenvatting

Het kiezen van een goede voetenzak vraagt om wat aandacht en tijd. Kies voor een voetenzak gemaakt van ademend materiaal en die voldoende warmte biedt. Denk verder aan de maat, geschiktheid voor kinderwagen en/of autostoeltje en gemakkelijk gebruik en wasbaarheid. Met deze tips weet je zeker dat je de beste voetenzak voor je kindje koopt.

Bron: Koeka