Surprose

De witte rozen staan voor vertrouwen, onschuld en respect. Je kunt dus een witte roos geven bij het begin van een nieuwe relatie, maar ook bijvoorbeeld bij zakelijke boeketten. Je kunt zo het vertrouwen uitspreken wat jij hebt voor de andere partij. Zo laat je zien dat je hoopt dat het een vruchtbare samenwerking wordt voor beide partijen. Een bos witte rozen is een heel “veilig” cadeau, doordat de witte kleur in nagenoeg elk interieur past. Zo weet jij dus zeker dat het boeket in de smaak zal vallen bij iedereen die het krijgt.

Een witte roos in een ander boeket

Je kunt ook een witte roos in bijvoorbeeld een boeket met rode rozen doen. Zo’n boeket wordt vaak gegeven op bijvoorbeeld trouwdagen of verjaardagen. Met de witte roos in het midden van het boeket laat jij zien dat je zien hebt aan het komende jaar of dat jij het afgelopen jaar positief wil afsluiten. Met deze witte roos kun jij een heel mooi symbolisch en persoonlijk cadeau geven waar diegene nog lang aan zal denken. Het boeket zal staan voor het nieuwe begin wat jullie samen gaan opbouwen.

Een witte roos verzorgen

Een witte roos moet goed verzorgd worden, omdat deze anders snel zal verwelken. Hierdoor zal de witte roos niet meer mooi staan in het gehele boeket. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je ook niet meer volledig kan genieten van de rozen. Volg de verzorgingstips hieronder op om dit te voorkomen. Snijd de stelen schuin af en pak een glazen vaas van de juiste grootte. Maak deze vaas goed schoon en verwijder bladeren van de stelen die eventueel in het water hangen. Hierdoor kunnen de rozen namelijk eerder van verwelken. Voeg vers water en rozenvoeding toe en vul het water regelmatig bij. Ververs het water en de rozenvoeding na een week voor de beste resultaten.