houten panelen

Wanneer je een willekeurige meubelbouwer vraagt naar welke houtsoort nou de absolute standaard is op dit moment in de industrie van de meubelmakerij, dan zal hij waarschijnlijk antwoorden dat het eikenhout is. Deze massief houten panelen kunnen worden gebruikt op allerlei verschillende manieren en zijn bovendien heel lang houdbaar en stevig. Zeker als het meubelstuk dat jij graag gemaakt wilt zien hebben een wat langer meubelstuk is, kan je eigenlijk er gelijk al van uit gaan dat het gaat om een eikenhout. Daarom is het altijd een veilige keuze om te gaan voor eiken, want iedere meubelmaker weet er wel raad mee en kan een mooi stuk voor je maken.

Eiken panelen voor iedere toepassing

Er is ontzettend veel mogelijk, zeker met eiken panelen. Stel je voor dat je een vloer zou willen: dit is natuurlijk het meest makkelijke voorbeeld maar geeft wel aan dat wanneer je denkt aan een mooie houten vloer, eigenlijk onbewust al het beeld van een eikenhouten vloer naar binnen schiet, althans bij mij. Dit kan aan mij persoonlijk liggen, maar als ik een vloer zou willen voor mijn huis en ik zou het kunnen betalen om het helemaal met massief hout te laten doen, dan kies ik toch voor eiken, want dat is gewoon simpelweg de mooiste houtsoort naar mijn mening.

Ook om meubels te maken

Natuurlijk kun je bij eikenhout denken aan vloeren, of bijvoorbeeld wanden. Een beetje een sfeertje van Scandinavische orde, alsof je je bevindt in een Finse sauna, beschermd tegen de kou. Dat gevoel kan eikenhout vrij snel geven. Maar het is natuurlijk niet alleen toepasbaar op vloeren en wanden, maar ook bijvoorbeeld om meubels mee te maken, zoals grote brede kasten of een eettafel van een groot massief blok eikenhout. Daarmee maak je zeker indruk op je gasten, als ze de volgende keer bij je komen eten. Het is dan ook een uitstekend idee om eikenhout te overwegen wanneer je naar zo’n meubelstuk op zoek bent.