Ralph Lauren

Ken je dat? Dat wanneer je het hebt over een hoodie of trui Ralph Lauren niet iedereen doorheeft wat dat precies inhoudt. Of dat er wordt gesproken over een pullover, maar dat beide gesprekspartners een ander beeld voor zich zien van wat dit daadwerkelijk is. Dit kan misschien vervelend zijn, maar het is in principe helemaal niet zo gek. Het zijn namelijk beide truien, maar dan andere soorten. Het is dus heel logisch dat er af en toe verwarring over ontstaat. De truien verschillen namelijk van elkaar, maar het valt niet iedereen even goed op. Meer weten over deze verschillende truien van Hans Voortman? Lees dan snel verder.

Wat is een trui?

Maar wat is een trui dan precies? Eigenlijk is een trui niets anders dan een verzamelnaam van gesloten kledingstukken. Deze items zijn gemaakt van een bepaalde stof dat over het bovenlichaam wordt gedragen. Vaak heeft een trui mouwen, maar er zijn ook genoeg truien die dit niet hebben. Om het nog verwarrender te maken: in het engels wordt het ook wel een ‘jumper’ genoemd. Volg je het nog?

Zoals eerder genoemd, bestaan er een heleboel verschillende soorten Hans Voortman truien. De pullover is hier een van. Je kunt dit item bijvoorbeeld over een blouse of shirt dragen, maar dit hoeft niet per se. Net als de trui Ralph Lauren is een pullover chique en dus geschikt voor haast iedere gelegenheid. Dat maakt de trui ook zo enorm populair.

Het verhaal achter de hoodie

Een andere soort trui is de hoodie. Wat een hoodie kenmerkt is de capuchon die aan de trui vast zit. Dit is eigenlijk heel logisch, want de letterlijke vertaling van ‘hoodie’ is ook ‘capuchon’. Er zit een bepaalde reden achter de ontwikkeling van dit kledingstuk. Het doel van de hoodie was namelijk dat het gebruikersgemak zou bieden. De focus lag hierbij expliciet op sporters. Een hoodie zou namelijk moeten dienen als iets wat je snel even over je sportkleding aan kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basketballers die na hun wedstrijd warm moeten blijven of wissels die niet onderkoeld mogen raken. Tegenwoordig draagt eigenlijk iedereen wel een hoodie, maar de hoodie wordt nog steeds om deze reden gebruikt.