knieprothese

Om diverse redenen kan je een knieprothese nodig hebben. Zelf heb ik door slijtage deze overweging moeten nemen wat ik erg spannend vond. Het is natuurlijk best een ingrijpende operatie. Maar voordat ik deze knieprothese kon krijgen moest er een juiste diagnose gesteld worden. Een goede diagnose is namelijk belangrijk om de juiste behandeling te geven.

Wanneer krijg je een knieprothese 

Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven last van slijtage van zijn of haar botten en gewrichten. De een krijgt het aan zijn polsen de andere weer aan zijn knieën. Door een versleten knie krijg je op den duur last met lopen en staan en dit is enorm pijnlijk. Als je lang met deze klachten en pijn loopt kan je het nog ernstiger beschadigen. Bij langdurige klachten is het dus ten zeerste aan te raden om een knieprothese te overwegen.

knieprothese

Knieprothese na de operatie

Je hebt gekozen om een knieprothese te nemen en je hebt je operatie ondergaan. Dan is het daarmee nog niet klaar. Na de operatie wordt je naar een kleine week overgeplaatst naar de revalidatie afdeling. Je kan namelijk wel moeite ervaren met lopen en daarvoor biedt helios-klinieken.nl ook nog de nabehandeling. Samen met een therapeut ga je een plan maken en laten ze je speciale oefeningen zien die je vervolgens moet doen. Een revalidatieperiode is bij Helios standaard 2 weken. 

Herken je problemen met je knie? Ben je benieuwd naar meer informatie of heb je specifieke vragen over de knieprothese. Dan kan ik je aanraden om de website van helios-klinieken te bezoeken voor meer informatie.