Ik wil van mijn motor af

We maken dagelijks keuzes. Niet elke keuze daarvan zijn goed, want het kan mogelijk zijn dat je door deze keuze iets over het hoofd ziet. Hoe maak je eigenlijk goede keuzes? Grote kans dat je het niet weet, want wat zijn goede keuzes? Dat is een vage term, maar wel uit te leggen. Neem als voorbeeld een motor verkopen wilt, waarom verkoop je die? Is dit door schade? Omdat het niet werkt? Of omdat je een nieuwe wilt? Dit zijn goede keuzes, keuzes die relevant zijn aan jou als persoon en baat voor je brengt. Want als je een motor gaat verkopen alleen omdat je de kleur niet leuk vindt…

Dagelijkse keuzes, wekelijks fouten maken

De keuzes op een dag kunnen veel veranderen op een dag. Ga je naar werk? Dat is een keuze, natuurlijk zeg je: Ja, want je wilt geld verdienen! Dit klinkt misschien raar, maar wist je dat je daarin gelijk een fout maakt? Omdat je kiest om naar werk te gaan, verlies je veel uren in de week. In het lange termijn is dit slecht, maar het compromis is dat je geld krijgt. Dus is dit het wel waard? Een schademotor repareren is goed, maar niet goed voor je geld. Elke keuze die je in je leven neemt heeft een geheim nadeel.

 

Fouten van anderen herkennen

Je eigen foute keuzes herkennen is een goede vaardigheid waardoor je steeds voorzichtiger werkt, maar foute keuzes herkennen van een andere is een geweldige vaardigheid. Ik leg het je uit: Niet omdat je dan deze mensen daaraan kan irriteren dat ze hun werk niet goed doen of de regels niet volgen, maar je ziet daardoor hoe iets beter kan. Neem projectwerk als voorbeeld. Je kan snel zien wat er dan mis gaat, en dit verbeteren! Dit zorgt voor een verbeterd project, en de beter je bent, de beter jij bent in de arbeidsmarkt. Mijn aanbeveling? Oefen met het herkennen van fouten!