Wanneer je een sloopauto hebt, is het niet handig om je auto als maar te laten staan en er vervolgens niet mee te doen, dat is zonde van je geld. Het is dan vele malen slimmer om je auto te verkopen aan een sloperij. Een sloperij haalt je auto op waar je hem hebt staan, geheel gratis doen ze dat. Dit doen ze omdat er veel mogelijkheden zijn met een sloopauto, ze kunnen daar veel waarde uit halen. Wanneer de sloperij je sloopauto heeft opgehaald begint het proces.

Het proces

Als allereerst de vloeistoffen uit de auto verwijderd worden, denk hierbij aan brandstof koelvloeistof en de olie van de sloopauto. Dat wordt allemaal uit de auto verwijderd zodat het niet in het milieu terecht komt want dan kan erg schadelijk zijn. Alle vloeistof wat uit de auto is gehaald wordt vaak hergebruikt en op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Nadat de vloeistoffen uit de auto zijn gehaald gaan ze verder met het demonteren van auto-onderdelen. Alle onderdelen die nuttig kunnen zijn worden van de auto gehaald. Dit wordt heel zorgvuldig gedaan zodat er verder niets kapot of beschadigd raakt. 

De onderdelen die ze vaak eruit halen om te kijken of ze nog goed intact zijn, zijn de motor van de auto, maar ook de versnellingsbak, ruiten, deuren, bumpers. En nog andere onderdelen alles wat uit de auto wordt gehaald wordt grondig bekeken en schoongemaakt om vervolgens her te gebruiken.

Onderdelen hergebruiken

Onderdelen die niet hergebruikt kunnen worden en ook niet de auto uit gehaald worden vervolgens wel gerecycled. Dit doen ze om zo veel mogelijk verspilling tegen te gaan. Al het metaal wat nog over is van de auto wordt gesorteerd en vervolgens omgesmolten zodat ze daar andere producten van kunnen maken.

Milieuwetten

Het is van belang voor de autodemontage dat alles zo milieuvriendelijk wordt gedaan dat vinden ze erg belangrijk. Dit gebeurt ook als de onderdelen die niet opnieuw gebruikt kunnen worden of gerecycled worden om op een goede manier worden afgevoerd naar een afvalverwerkingsbedrijf dat zich houdt aan alle milieuwetten. Het fijn dat een sloperij zo goed gebruikt maakt van een sloopauto en zich goed aan de milieuwetten houdt. Zonder een sloperij gaan er heel veel onderdelen verloren wat totaal niet nodig is.