werkbanken

We willen allemaal zo goed mogelijk werken. Zo leuk mogelijk werken, we willen allemaal verbeteren. Vaak kan je het in het kort gelijk uitleggen als efficiëntie, want als we efficiënt zijn dan kost alles niet veel tijd, en tijd is handig om te hebben voor vrije tijd en verbetering. Alleen hoe werk je het efficiëntst? Behalve dat je moet letten dat je alles hebt wat je nodig hebt, bijvoorbeeld werkbanken als je iets fysieks aan het maken bent, je moet ook kijken naar jezelf. Hoe werk jij? Wat kan beter? Wat vinden anderen? Je hebt informatie nodig, en de meer informatie die je kan krijgen, de beter.

Je eigen fouten inzien en verbeteren

Inefficiënt zijn kan door van alles komen. Je mentale situatie, de situatie van je werkomgeving, maar ook de fouten die je zelf maakt die je zelf niet ziet. Ik neem mijzelf als een voorbeeld, voor jaren deed ik alles handmatig bij het schrijven van teksten en PowerPoints, alleen kan je gemakkelijk veel informatie vinden over sjabloon en systemen die je kunnen helpen sneller iets te maken. Voor iemand die in een supermarkt werkt kan je vaak de fout maken dat je niet weet waar alles in de magazijnstellingen zitten. Zoals je ziet komen de meeste fouten dus uit informatie die je nog niet hebt.

Informatie die je niet wist ontdekken

Alleen is er een probleem die jij zeker ook ziet; hoe vindt je informatie die je niet eens weet dat het bestaat? Dat is lastig, maar het helpt om alles te bevragen. Hoe werkt iets? Wat zorgt ervoor dat het zo werkt? Kan jij daarvan zelf gebruik nemen? Stel jezelf duizenden vragen, en zoek het op via het internet om te kijken of jouw kennis klopt. Dit geeft je niet alleen nieuwe informatie, maar verbetert de informatie die je al kent. Uiteindelijk ga je genoeg informatie hebben om steeds efficiënter te werken, en daarvoor wens ik je succes met de zoektocht van informatie!