Tiny houses zijn al enkele jaren erg in de mode. Ze zijn zo populair door het woning te kort maar ook door de mogelijkheden om een tiny house volledig zelf te ontwerpen. Vooral in het huidige klimaatdebat rijst echter altijd de vraag hoe duurzaam en ecologisch verantwoord een tiny house eigenlijk is. Een blik achter de kleine gevel van het huisje kan deze vraag verhelderen. 

Hou je van duidelijkheid, functioneel & pragmatisch? En sta je open voor trends en alternatieve woonconcepten? Dan moet je nadenken over een interessant alternatief voor het bouwen van een huis: tiny houses, zouden volledig nieuwe perspectieven voor het leven moeten openen. Eén ding is zeker: wie zich in een tiny house vestigt, doet dat uit innerlijke overtuiging. 

Indeling van het tiny house

Om het meeste te halen uit een tiny house is het slim als je gebruik maakt van objecten met meerdere doelen. Moderne console tafels zijn stijlvol en perfect voor tiny houses. Een smalle console tafel bespaart ruimte en functioneert ook als eettafel in minimalistische ruimtes. De meeste console tafels hebben ook laden of geïntegreerde planken en bieden extra opbergruimte.Als de kledingkast in de slaapkamer staat, mag een spiegel niet ontbreken. Je wilt immers weten of de top en de broek bij elkaar passen en er netjes uitzien. Is er niet genoeg ruimte aan de muur naast je bed, kledingkast en andere planken? Dan is een multifunctionele spiegel de perfecte oplossing.

Het meest populaire model: een spiegel die geïntegreerd is in een garderobe of kast. Broeken, jurken, jassen – al uw kleren vinden plaats in een spiegelkast. De houten of metalen deur vervangt een grote spiegel voor de ochtendcontrole. Ook praktisch: een spiegel met geïntegreerde strijkplank en kledingrek.Multifunctioneel meubilair is een absolute allrounder. In een mum van tijd toveren ze uw huis om tot een moderne binnenhuis oase waar u geen compromissen hoeft te sluiten. Hier ontmoet een goed ontwerp functie en opbergruimte. Elke vierkante meter wordt gebruikt, elk meubelstuk is goed doordacht.

Een ander idee: ladekasten en tafels met geïntegreerde spiegel. Riemen, petten, sjaals – je kunt je favoriete accessoires opbergen in de lades van een make-up dressoir. De scharnierende spiegel is een handig extraatje. Met een kaptafel staat de spiegel op de voorgrond en geeft hij uw inrichting een bijzondere touch. Op de plank en in de lade kunt u nagellak, poeder en oogschaduw bewaren. Je slaapkamer zal er netjes en opgeruimd uitzien.

Ruimtebesparing in de keuken

Als u graag kookt en vrienden of familieleden uitnodigt voor het diner, kunt u het beste gebruik maken van uitschuifbare eettafels in een kleine keuken of smalle woonkamer. Dit bespaart ruimte in het dagelijks leven en voorkomt dat u voortdurend tegen een te groot meubelstuk aanloopt. Als u bezoekers heeft, trek dan gewoon de tafel uit, zodat al uw gasten comfortabel kunnen zitten en eten.

Als het u aan opbergruimte in de keuken ontbreekt, zijn modulaire planken met geïntegreerde tafels een goed idee. Als je bijvoorbeeld drie planken naast elkaar legt, krijg je een mooie eettafel. De geïntegreerde schappen bieden voldoende ruimte voor gerechten en uw favoriete kookboeken.

Je hebt alleen een stoel nodig voor het ontbijt, maar je vindt het leuk om gasten uit te nodigen voor het diner? Haal de inklapbare stoelen. Deze kunnen praktisch en snel en eenvoudig in elkaar gezet worden wanneer de gelegenheid zich voordoet.