caravan verkopen

Wanneer jij een nieuwe auto koopt, dan is het ontzettend belangrijk om deze goed te laten verzekeren, zodat de verzekering uit kan keren wanneer jij een schade claimt. Voornamelijk wordt deze schade geclaimd wanneer deze bij de andere bestuurder veroorzaakt is. Als verzekerde ben je bekend bij roy-data, dit systeem houdt je schadevrije jaren bij, zodat de verzekeraar jou de juiste korting toe kan kennen, omdat je een bepaald aantal schadevrije jaren hebt. Door dit systeem kun je best wel heel wat korting krijgen en dat scheelt enorm aan het bedrag wat je per maand voor de verzekering voor je auto zou moeten betalen.

Hoe werkt het bonus-malus systeem?

De Nederlandse verzekeraars werken met het bonus-malus systeem. Dit houdt in dat je voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt, of in ieder geval geen schades claimt bij je verzekeraar, dat je een trede hoger op de denkbeeldige ladder komt te staan, hoe hoger je op de ladder staat, hoe meer korting je krijgt. Wanneer je wel een schade claimt, dan zak je vaak 5 tredes en dat betekent dat de schade uitgekeerd wordt, maar dat jij vervolgens je korting verliest en je daardoor meer per maand moet gaan betalen aan de verzekeraar en dus weer een aantal tredes op moet om weer op je oude bedrag te kunnen komen.

Je auto snel verzekeren na de aankoop

Wanneer je dus een nieuwe auto koopt, of de afspraak gemaakt is om de nieuwe auto te kopen, bij een garage zoals Smeeing, dan is het belangrijk, dat je voordat je in je nieuwe auto stapt, je auto aangemeld is bij de verzekering. Dit kun je doen door voordat je de auto op gaat halen een wijziging doorgeeft bij de verzekeraar of wanneer je in de garage bent, voordat je wil wegrijden dit te doen. Het is tenslotte erg belangrijk dat je niet onverzekerd rondrijdt, want je zult precies zien dat er op dat soort momenten iets gebeurt.