installatietechniek vacature

Wanneer je een installatietechniek vacature bekijkt staan er een aantal taken benoemd. Installeren, controleren, onderhoud en nog veel meer. Maar hoe ziet een dag van een installateur er eigenlijk uit?

De installateur uit de installatietechniek vacature

Als installateur maak je, vervang je of plaats je technische systemen. In een huis, kantoor, schoolgebouw, nieuwbouwwoning, ziekenhuis of op tal van andere plekken. Technische systemen kunnen te maken hebben met elektra, de centrale verwarming, sanitair of bijvoorbeeld een airco. Je werkt soms alleen en soms met een collega, afhankelijk van de grootte van de klus of het project. Als installateur van cv-ketels kan je dag er als volgt uit zien.

De dag start

Je bent wakker en na het ontbijt stap je in je bus. Die staat bij je thuis geparkeerd. Jij wist gisteravond al waar je vandaag als eerste naartoe moet. De klant verwacht je om 08:00 uur. Vandaag heb je een dag vol met afspraken op verschillende adressen. Overal staat het jaarlijks onderhoud op de planning. Een paar minuten voor acht arriveer je bij je eerste klant. Je vraagt waar de cv ketel hangt en gaat aan de slag.

Tegenvallers

Soms valt het tegen. Je ziet dat een onderdeel nu aan vervanging toe is of nog maar heel even mee kan. Je maakt een goed plan. Vervang je het onderdeel nu, of later? Kan het nog, of echt niet meer? Als expert weet jij als geen ander hoe je moet handelen. Welke invloed heeft het op je planning? En heb je het onderdeel bij je? Met behulp van alle feiten en informatie maak jij de juiste beslissing.

Communiceren

Wanneer er dingen tegenvallen, maar ook als alles goed is, praat jij je klant bij over de huidige situatie. Verwacht je in het komend jaar een defect? Dan geef je dat nu vast aan. Is de ketel aan vervanging toe? Dan informeer jij je klant nu al. En is er op het moment dat je komt iets stuk? Jij legt duidelijk uit wat het probleem is en waarom dat nu vervangen moet worden. Tevens vertel je erbij wat daar de kosten van zijn. Transparant zijn is erg belangrijk.

Stressbestendig zijn

Zeker wanneer er tegenvallers zijn is het belangrijk om kalm te blijven. Als je onverwacht iets moet repareren, dan loopt je planning uit. Misschien kom je wel te laat bij de volgende klant. Jij pakt je telefoon, zoekt het telefoonnummer op en belt die klant. Je geeft aan dat je 20 minuten later bent en biedt daarvoor excuses aan. De klant begrijpt dat er soms extra reparaties nodig zijn en vindt het geen probleem. Door deze werkwijze laat jij zien dat jouw bedrijf klantvriendelijk is en met de klant meedenkt. Een goede klantrelatie opbouwen en houden is belangrijk.